Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

IV – ojoje Lietuvos mokinių muzikos olimpiadoje – Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos komanda

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

IV – ojoje Lietuvos mokinių muzikos olimpiadoje – Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos komanda

Olimiados savo istoriją skaičiuoja nuo 776 pr. m. e. Yra žinoma kad jose dalyvaudavo ne tik sportininkai bet ir dainiai bei poetai. Gal todėl nuo 2012 m. pradėta rengti Respublikinė muzikos olimpiada.

2015 metų lapkričio 21 dieną Klaipėdos universiteto Menų akademijoje vykusioje Respublikinėje mokinių muzikos olimpiadoje dalyvavo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokiniai. Švenčionėliškiai gynė Švenčionių r. garbę.

4 kl. mokiniui Arnoldui Leleikai kūrybinę užduotį (pačių sukurtą kūrinį) atlikti padėjo 4-tokė Nijolė Viškelytė bei 2 kl. mokinė Auksė Gaidamavičiūtė. Dainos rungtyje padėjo Švenčionėlių meno mokyklos fortepijono mokytoja Marina Tkačenko. Na o kitas dvi teorines užduotis Arnoldui teko įveikti vienam. Mokinius paruošė muzikos mokytojas Gytis Šalna.

Olimpiadoje dalyvavę mokiniai tarpusavyje varžėsi nuo 10 ryto iki vakaro 16 valandos.

Šiemet nepavyko patekti tarp geriausiųjų ir atstovauti Lietuvą Tarptautinėje muzikos olimpiadoje – bet dalyvaudami šiame renginyje įgavome patirties, susipažinome su kitais dalyviais ir jų mokytojais. Kolegos iš kitų mokyklų palaikė mūsų jaunuosius muzikus ir palinkėjo nenusiminti, bet dar energingiau siekti užsibrėžto tikslo.