Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Rugsėjis

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Rugsėjis

Kažkas pabeldė į duris,
Kažkas miegot neleidžia…
Atmerkęs nuostaboj akis
Matai Rugsėjo veidą.
Kaskart toks pat, bet vis kitoks mūsų visų Rugsėjis

Atsisveikino su visais gražuolė vasara. Rugsėjis  pakvietė  mokinius ir mokytojus į klases. Švenčionių rajono Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos suaugusiųjų ir jaunimo skyriuje Rugsėjo pirmosios šventė ypatinga, nes šiais mokslo metais mes esame viena gausi graži bendruomenė, turinti bendrą tikslą – ugdyti dorus, išsilavinusius jaunus žmones, kurie, kaip sveikindama susirinkusius sakė direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė, baigę mokyklą galėtų pasakyti: „Gyvenime, aš tavęs nebijau“. 
Su švente sveikino ir Švenčionėlių bažnyčios klebonas R. Macidulskas  kviesdamas jaunus žmones į vieną iš sunkiausių darbų – darbą su savimi. IV suaugusiųjų klasės auklėtoja Z.Cibulskienė perskaitė laišką Dvyliktokui. Ji linkėjo sėkmės ir priminė, kad bus geriau, jei savo sėkmę susikurs  patys savo protu ir rankomis. 
Šventėje buvo pasekta „Baltojo pieštuko pasaka“, kuri moko gerumo, sutarimo, atjautos. Sulaukėme ir Laiškanešio, kuris iš didžiulio krepšio išėmė ir kiekvienai klasei įteikė po Rudenėlio laišką su gražiais linkėjimais.
Vėliau visi mokiniai su savo auklėtojais ėjo į klases ir rašė laiškus. Vieni rašė vasarėlei, kiti draugams, paukščiams, sau.
Šventė baigėsi. Dabar jau kasryt šypsosis mokyklos langai, nes matys daug linksmų jaunų žmonių, kurie čia ateis ne tik mokytis, bet ir bendrauti, draugauti, išdykauti, kurti, klausti ir suprasti.