Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

„Ateities inžinerijos“ projektas

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

„Ateities inžinerijos“ projektas

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazija dalyvauja Vilniaus Gedimino Technikos universiteto inicijuotame projekte „Ateities inžinerija“. Mokiniai galėjo rinktis projektinį darbą iš aplinkos apsaugos, filmo kūrimo, dizaino technologijų ir inovacijų, šiuolaikinio automobilio, liejimo technologijos detalių gamyboje, 3D spausdintuvo gamybos, roboto prototipo kūrimo, biomedicinos inžinerijos platformų.  Projektų darbams mokykloje vadovauja mokytojos  Gita Uzialienė,  Alina Bura, Jolanta Klipčiuvienė,  Inesa Stvolienė.

Vasaros metu mokiniai tęsė darbus, kuriuos vykdė visus praėjusius mokslo metus, tiek nuotoliniu būdu, tiek mokykloje. Aplinkos apsaugos platformos atstovai ištyrė CO2 mokykloje ir parengė projektą,  leisiantį pagerinti mokyklos oro kokybę. Mokiniai dekoravo mokyklos koridorių piešiniais, kurie  skatina saugoti savo aplinką ir tausoti gamtos išteklius rūšiuojant. Visą vasarą projekto dalyviai sodino ir prižiūrėjo augalus,  kurie gerins mokyklos oro kokybę, taip pat ištyrė  vandens  taršos rodiklius aplink  Švenčionėlių miestelį esančiuose ežeruose ir  Žeimenos upėje. Džiugu, kad tyrimo rezultatai  neviršijo Lietuvos higienos normų. Mokinius ypač nustebino  itin švarus Žeimenos upės vanduo. 

Kita grupė mokinių matavo triukšmą mokykloje ir už jos ribų. Jie susipažino su triukšmo  matavimo prietaisu, kuris parodė jog triukšmo neįmanoma išvengti nei namuose, nei mokykloje, nei gamtoje.

Dizainerių  grupė kūrė šviestuvus, ieškojo įdomių sprendimų.  

Filmo kūrėjai  rašė filmo scenarijus, filmavo, montavo filmukus.

Šis projektas tęsis ir šiais mokslo metais. Tai yra galimybė  mokiniams pasijusti studentais, gauti konsultacijų, seminarų iš VGTU lektorių ir dėstytojų, įgyti neįkainuojamos  patirties. Projektui pasibaigus mokiniai gaus vertinga pažymėjimą, kuris suteiks papildomą balą stojant į VGTU.