Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Žiemos sniegas mokinių kūrybai

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Žiemos sniegas mokinių kūrybai

Šiemet žiema priminė baltą pasaką. Galėjome pasidžiaugti jos teikiamais malonumais,  sniego gausa. Pasitaikius išskirtinei progai kilo mintis gimnazijos mokiniams organizuoti netradicines veiklas.

***
« 4 »

Sausio-vasario mėn. 7b klasės mokiniai dalyvavo projektinėje dailės veikloje „Žiemos statiniai“. Pamokos vyko lauke. Mokiniai pasinaudojo proga pabūti gryname ore bei sukurti kažką įdomaus. Kiekvienas galėjo dirbti pagal savo galimybes, pajausti kūrybos džiaugsmą, parodyti savo darbus kitiems ir suprasti, kad matomas rezultatas gali būti laikinas, trapus… 

Vasario 26 d. vyko nuotolinė apibendrinamoji atvira dailės pamoka „Žiemos statiniai“. Dailės dalyko mokymo procese daugiausia dėmesio skiriama emocijoms, fantazijai, intuicijai, savarankiškumo skatinimui, smalsumui, iniciatyvumui, įtikinimui, kad mokinio veikla yra svarbi ne tik jam pačiam, bet ir kitiems. Iššūkiu tapo prakalbinti kiekvieną mokinį, bet, manau, pamoka pavyko. Pamokos tikslą – žadinti kūrybinę drąsą, vertinti save ir džiaugtis pasiektais rezultatais – pavyko įgyvendinti. Mokiniai rodė savo sniego, ledo statinių nuotraukas ir pasakojo, kaip gimė netradiciniai meno kūriniai. Buvo įdomu išgirsti, kaip kilo kūrybinių darbų idėjos, kokie buvo jų įgyvendinimo procesai, kas buvo lengva, kas sekėsi sunkiau. Džiugu, kad daugumai kūrybines idėjas realizuoti ir drauge atrasti kūrybos džiaugsmą padėjo artimiausi šeimos nariai. Tokios veiklos padeda geriau suprasti, jog dėmesys mokinio kūrybos rezultatui – svarbus kūrybinės atmosferos veiksnys.

Ačiū žiemai už baltą sniegą – kūrybinę medžiagą! Ačiū mokiniams už sniego statinius, išsamius jų pristatymus. Visus mokinių kūrybinius darbus galima pamatyti virtualioje parodoje „Žiemos išdaigos ir kerai“.

Dailės mokytoja metodininkė Angelė Maliavkienė