Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Kviečia Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Kviečia Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla

Kiekvienais metais Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla (https://vavm.lt) sulaukia mokinių iš Jūsų mokyklos.

Norime  detaliau pristatyti mūsų mokyklą (https://vavm.lt).

Mokiniai savarankiškai gali pasivaikščioti po mokyklą.  „Virtualus 3D turas” nuoroda https://vavm.lt/virtualus-3d-turas/ .

Taipogi kviečiame klases į virtualias PIK pamokas  iš anksto suderintu laiku. Laukiame susidomėjusių registracijos el.paštu: gimnazijosskyrius@vavm.lt.

Priėmimas į Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklą vyksta per LAMA BPO nuo 2021 m. birželio 1 d, kai mokiniai gauna pasiekimų pažymėjimus. Mokiniai pildo prašymą, pasirenka mokyklą, mokymosi programą.

Dažniausiai užduodami stojančiųjų klausimai ir jų atsakymai

Kas tai yra profesinio mokymo programos modulis?

Profesinio mokymo programos modulis (toliau – modulis) – tai savarankiška modulinės profesinio mokymo programos dalis, skirta tam tikrai kompetencijai išugdyti. Modulio apimtis nustatoma kreditais. 1 kreditas atitinka 27 mokymosi valandas, iš kurių 22 (kontaktinės) yra finansuojamos valandos, likusios 5 – skirtos savarankiškam mokymuisi.

Kas gali rinktis profesinio mokymo programos modulį?

Modulį gali rinktis 9–10 ir I–II, III–IV gimnazijos klasių mokiniai, besimokantys bendrojo ugdymo mokykloje.

Kuo man naudinga mokytis profesinio mokymo programos modulio?

Tai galimybė susikurti sau pridedamąją vertę – valstybės lėšomis įgyti profesinę kompetenciją, kuri galės būti naudinga studijoms aukštojoje mokykloje, mokantis profesinio mokymo įstaigoje, renkantis darbą, formuojant savo kompetencijas, kvalifikaciją.

Jei pasirinkčiau mokytis profesinio mokymo programos modulio, ar privalėsiu stoti į profesinę mokyklą?

Pasirinkus tam tikrą modulį ir susidarius pakankamam jį pasirinkusių mokinių skaičiui (12), Jūs gausite kvietimą pasirašyti mokymo sutartį. Pasirašius ją, būsite įregistruotas į profesinio mokymo įstaigą. Jūsų mokymo sutartis su bendrojo ugdymo mokykla liks galioti. (mokinys bus registruotas 2 mokymo įstaigose)

Kur sužinoti, kokius profesinio mokymo programos modulius galiu pasirinkti?

Informacija dėl priėmimo į profesinio mokymo programų modulius skelbiama Šiaulių profesinio rengimo centro interneto svetainėje www.sprc.lt, taip pat bendrojo priėmimo sistemoje www.lamabpo.lt

Kur ir kada turėčiau pateikti prašymą dėl priėmimo mokytis profesinio mokymo programos modulio?

Prašymą galėsite pateikti nuo gegužės 20 d. atvykus į Šiaulių profesinio rengimo centrą (Gardino g. 4, Šiauliai) ar užpildžius jį bendrojo priėmimo sistemoje www.lamabpo.lt

Konsultacijos dėl stojančiojo prašymo pildymo teikiamos telefonu 8-656 69020.

Ar bendrojo ugdymo mokykloje turėsiu mokytis visų joje siūlomų dalykų, ar nepadidės savaitinis pamokų skaičius?

Pasirinkus modulį, jis turės būti įtrauktas į Jūsų individualų ugdymo planą. Kad neviršyti nustatyto mokymosi krūvio, I-oje ir II-oje gimnazijos klasėse besimokantys mokiniai nesimokys technologijų ir žmogaus saugos dalykų, III-ios gimnazijos klasės mokiniai – technologijų ir menų dalykų.

Ar už pasirinktą profesinio mokymo programos modulį turėsiu mokėti?

Modulio mokymąsi finansuoja valstybė, Jums mokėti nereikės.

Ar mokysiuosi tik teorijos, ar bus ir praktinių dalykų?

Teorinis mokymas sudaro apie 30 proc. modulio trukmės, likusi dalis – praktinis mokymas, praktinių įgūdžių ugdymas.

Kur ir kuriuo laiku vyks pamokos?

Pamokos vyks Šiaulių profesinio rengimo centro skyriuje, kuriame registruota profesinio mokymo programa, kurios modulį pasirinksite mokytis. Pamokos vyks suderintu su bendrojo ugdymo mokykla metu, tam bus sudaryta Šiaulių profesinio rengimo centro ir bendrojo ugdymo mokyklos bendradarbiavimo sutartis.

Ar baigtas profesinio mokymo programos modulis bus įrašytas į mano mokslo baigimo pažymėjimą?

Baigto modulio pavadinimas, jo trukmė valandomis ir įvertinimas bus įrašytas į pagrindinio išsilavinimo pažymėjimą, brandos atestato priedą. Be to, modulį baigęs mokinys gaus valstybės pripažintą pažymėjimą, liudijantį įgytą profesinę kompetenciją.

Jei suprasiu, kad man nepatinka mokytis pasirinkto profesinio mokymo programos modulio, ar galėsiu jo nebesimokyti?

Sprendimą dėl mokymosi priima pats mokinys. Nusprendęs nebesimokyti pasirinkto modulio, mokinys turės parašyti prašymą dėl mokymo sutarties nutraukimo, dėl jo nesimokymo, keisti savo individualų ugdymo planą, kad būtų užtikrintas minimalus mokomųjų dalykų skaičius, reikalingas brandos atestatui gauti.

Jei baigsiu pasirinktą profesinio mokymo programos modulį, ar turėsiu stoti tik į tą specialybę, kurioje yra įtrauktas tas modulis?

Modulio baigimas neįpareigoja mokinio rinktis tą specialybę, kurios mokymo programos modulį jis yra baigęs. Sprendimą, kur toliau mokytis (profesinėje mokykloje, kolegijoje, universitete), mokinys priima savarankiškai.

Jei būsiu baigęs profesinio mokymo programos modulį ir stosiu į profesinę mokyklą, ar mokymosi trukmė bus trumpesnė?

Mokiniams, baigusiems modulį, jis bus užskaitomas įstojus į profesinę mokyklą ir pasirinkus mokytis tos specialybės, kurios modulis yra baigtas. Kad sutrumpėtų mokymosi trukmė, reikia, kad visa mokinių grupė būtų baigusi atitinkamą modulį. Priešingu atveju, mokiniui gali būti sudaryta galimybė mokytis papildomo pasirenkamojo modulio.

Ar baigus profesinio mokymo programos modulį ir stojant į profesinę mokyklą, man bus pridedama papildomai balų?

Stojantysis, stodamas mokytis specialybės, kurios mokymo programoje yra baigtas modulis, turi pirmenybę prieš kitus stojančiuosius, nesimokiusius modulio.

Kiek laiko truks mokslai?

Mokymosi trukmė priklausys nuo Jūsų pasirinkto modulio ar modulių rinkinio apimties ir truks 1 arba 2 mokslo metus vidutiniškai po 3 – 6 val. per savaitę priklausomai nuo pasirinktų modulių skaičiaus ir jų apimties.

Ar baigus modulį turėsiu laikyti baigiamąjį egzaminą?

Baigiamąjį kompetencijų vertinimo egzaminą laiko tik visą profesinio mokymo programą baigiantys

mokiniai. Mokiniui sėkmingai baigus modulio programą, išvedamas modulio mokymosi pasiekimų vidurkis.