Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Gintaro kelias

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Gintaro kelias

Spalio 29-30 dienomis 12-ų klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje-ekskursijoje „Gintaro kelias“ Palangos gintaro muziejuje. Dviejų valandų integruoto lietuvių kalbos, istorijos, chemijos, geografijos bei anglų kalbos užsiėmimo tikslas – supažindinti mokinius su senuoju „gintaro keliu“ ir šiuolaikine gintaro amuletų interpretacija.

Siekiant išsiaiškinti mokinių turimas žinias apie gintarą, sužadinti susidomėjimą bei emocinį įsitraukimą, pakeliui į Palangą jų laukė staigmena – „Kahoot!“ programėle parengta viktorina. Vėliau pamoka buvo tęsiama jau Palangos gintaro muziejuje, kur gidas pristatė Baltijos gintaro istoriją, paaiškino archeologinio termino „Gintaro kelias“ atsiradimą, supažindino su netradiciniu gintaro panaudojimu ir papasakojo, kokią reikšmę gintaras turėjo tikėjime. Po valandos, praleistos su gidu, mokiniai buvo pakviesti į antrą pamokos dalį – užsiėmimą „Gintaro amuletų simboliai interaktyviai“. Užsiėmimo metu žiūrėjome pažintinį-edukacinį filmą „Baltų pasaulėvaizdžio ženklai“. Šis filmas skatino mokinių smalsumą ir atvirumą naujai raiškai – mokiniai priėmė iššūkį kurti savus ženklus.

Praktinė užduotis – sukurti ir asmeninį interaktyvų amuletą pagal savo gimimo datą naudojantis programėle, pasiekiama Amuletas (visatai.lt). Po edukacijos vyko refleksijos dalis, kurios metu mokiniai atsakė į pateiktus interaktyvius klausimus anglų kalba.

Dalyvaudami edukacinėse veiklose ir rinkdami medžiagą apie gintarą anglų kalba mokiniai išskyrė 8-10 pagrindinių faktų lankstinukui, kurį parengė sugrįžę į gimnazijos suolus.

Mokytojos Zita Karneckienė, Birutė Radziulienė