Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Atvira integruota lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos bei geografijos pamoka „Gamtos ir istorijos objektų poetizavimas padavimuose“

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Atvira integruota lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos bei geografijos pamoka „Gamtos ir istorijos objektų poetizavimas padavimuose“

Gruodžio 14 d. 10 ab kl. mokiniai dalyvavo atviroje integruotoje pamokoje „Gamtos ir istorijos objektų poetizavimas padavimuose“. Pamokos situacija ir uždavinys pateikta iš skirtingų dalykų perspektyvos: mokinių tiriamosios veiklos tikslą – piliakalnį – dalykų mokytojai pristatė kaip istorinį, geografinį bei padavimo objektą.

Mokiniai, dirbdami grupėmis, pagal pateiktą klausimyną atliko integruotas užduotis: naudodamiesi pateikta medžiaga tyrinėjo Akvieriškės, Apuolės, Ginučių ir Kernavės piliakalnius iš skirtingų pozicijų: lygindami mokslinio stiliaus geografijos ir istorijos tekstuose pateiktą informaciją su padavimu apie piliakalnį bandė padaryti išvadą – ar pateiktąjį padavimą galima pavadinti metraščiu. Dirbdami grupėmis mokiniai tyrinėjo skirtingų stilių ir dalykų tekstus, gilino grožinio ir negrožinio teksto analizės, informacijos atrankos gebėjimus, mokėsi atpažinti raiškos būdus ir paaiškinti jų paskirtį tekste, tvirtino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Antroji pamoka – tai mažoji konferencija. Mokinių grupės išradingai pristatė parengtus integruotus tiriamosios veiklos rezultatus, demonstravo viešojo kalbėjimo, meninio skaitymo įgūdžius, patyrė atradimo džiaugsmą.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Alė Krinickienė,
geografijos mokytoja metodininkė Jūratė Guigienė,
istorijos mokytoja metodininkė Ona Orechovienė