Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

1a ir 1b klasių kolegialios matematikos pamokos „Skaičiai iki 10“

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

1a ir 1b klasių kolegialios matematikos pamokos „Skaičiai iki 10“

Pirmokų mokytojos Rita Jusienė ir Jolanta Juknienė vedė kolegialias matematikos pamokas „Skaičiai iki 10“. Mokytojos kartu paruošė pamokų planą ir užduotis. Pirmokams svarbu, kad užduotys būtų suprantamos, vaizdingos, atitiktų jų patirtį ir žinias. Pamokoms buvo sukurtas užduočių lapą kaip žaidimas, kuris vyksta paslaptingoje matematikos šalyje.

1b klasėje mokytoja Jolanta pamoką pradėjo vaidybiniais elementais. Ji tapo eglute ir dalino papuošalus už teisingai atliktas mintino skaičiavimo užduotis. Užduočių lape mokiniai patys pasirinko užduotis, kurias sprendė savarankiškai. Mokinių ir mokytojos santykiai buvo šilti, draugiški, pagarbūs, vaikai nebijojo klausti. Geltonos ir žalios kortelės su veidukais padėjo mokiniams įsivertinti savo atliktas užduotis. Pirmokai dar tik mokosi įsivertinti, tad mokytojos pagalba buvo savalaikė ir pamokanti. Rezultatai buvo įvertinti kūčiukais: kiek teisingų atsakymų, tiek ir kūčiukų mokinys gavo.

Po mokytojos Jolantos pamokos aptarta, kas pavyko, ką galima tobulinti, keisti. Pamokai 1a klasėje mokytojos plano nekeitė. Užduočių lapas liko tas pats, tik mokytoja Rita pasirinko mintinam skaičiavimui ir įsivertinimui kompiuterines priemones. Pamokoje tvyrojo darbingas šurmulys, pakili nuotaika ir džiaugsmas įveikus paslaptingas užduotis. Papildomų užduočių kraitelė greitai tuštėjo. Klasės mokinių gebėjimai ir tempas labai skirtingi, todėl keliems mokiniams atliekant užduotis ir įsivertinant nuolat reikėjo mokytojos pagalbos.

Kolegialios pamokos padeda mokytojams bendrauti ir bendradarbiauti, nebijoti iššūkių, analizuoti ir kartu ieškoti kelių, kaip pravesti kokybiškas pamokas.

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Rita Jusienė, Jolanta Juknienė