Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Karjeros diena I

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Karjeros diena I

Balandžio 26 d. gimnazijoje įvyko jau tradicija tapusi Karjeros diena, kurios veiklose dalyvavo 5-12 klasių mokiniai, jų klasių vadovais ir dalykų mokytojai.

Karjeros dienos renginių metu mokiniai buvo supažindinti su karjeros planavimo ugdomomis kompetencijomis, peržiūrėjo ir aptarė mokomuosius filmukus apie karjeros planavimo žingsnius, mokėsi planuoti ateitį pildydami karjeros planus, bendravo su mokyklos psichologe apie asmenybės tinkamumą profesijai ir streso valdymą laikant egzaminus. Pildydami karjeros planus, 10 kl. mokiniai konsultavosi su karjeros koordinatore Jelena Vaiškūniene profesijų pasirinkimo, trumpalaikiu ir ilgalaikiu tikslu kėlimo, informacijos paieškos apie profesijas bei aukštąsias mokyklas klausimais. Karjeros planu 10 kl. mokiniai pasinaudojo pildydami individualius ugdymo planus 11-12 kl.

Karjeros dienoje lankėsi mokinių tėvai, kurie pasidalino patirtimi apie savo karjeros kelią bei pristatė darboviečių veiklas ir profesijas. 6a kl. mokiniai parengė projektą ,,Pagrindinės įmonės Švenčionėliuose ir jose dirbančių žmonių profesijos“. 6b kl. mokiniai planavo ateitį piešdami piešinius ,,Kuo aš norėčiau būti?“. SĮU klasės mokiniai susipažino su CV ir motyvacinio laiško turiniu bei mokėsi kūrybiškai parengti šios dokumentus. 9-12 kl., SĮU kl. mokiniai dalyvavo mokymuose ,,Kaip išmintingai planuoti savo ateitį?“ ir individualiose konsultacijose su G. Sarafinu.

Tikslinės mokinių grupės vyko į susitikimus su profesijų atstovais: 8 kl. mokiniai dalyvavo išvykoje Pabradės centriniame generolo Silvestro Žukausko poligone, 9 kl. mokiniai lankėsi Švenčionių pasienio užkardoje, 7 kl. mokiniai apsilankė Švenčionėlių poliklinikoje, kur bendravo su gydytoju odontologu Mindaugu Ardzijausku ir kitais medicinos darbuotojais.

Susitikimuose su mokiniais dalyvavo ir lektoriai, kai kurie jų – gimnazijos absolventai: valstybės sienos apsaugos tarnybos (pasieniečiai) bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaiskuvienė, ugniagesių–gelbėtojų bendruomenės pareigūnas Audrius Kazakevičius, manikiūrininkė Virginija Chmylkienė, vadybininkė Dovilė Žižienė, policijos pareigūnas Juozas Žižys, verslininkas Povilas Gudelis, pinigų plovimo prevencijos analitikė Laura Rinkevičiūtė, VĮ Miškų Urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio vadovas Giedrius Grincevičius, tatuiruočių meistrė Justė Maldžiuvė.

Karjeros diena – ne tik pažinties su profesija laikas, bet ir puiki galimybė bendradarbiauti su gimnazijos absolventais, mokinių tėvais ir socialiniais partneriais.

Jelena Vaiškūnienė, karjeros koordinatorė