Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Paminėta Tarptautinė raštingumo diena

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Paminėta Tarptautinė raštingumo diena

Rugsėjo 8-oji – Tarptautinė raštingumo diena. Ji Unesco iniciatyva šiemet minima jau 54 kartą. Šią dieną prisimenami ir pagerbiami tie, kurie atnešė pasauliui raštingumą, atkreipiamas dėmesys į tai, jog daugiau nei 780 milijonų pasaulio žmonių yra neraštingi.

Spustelėję paveikslėlį pateksite į renginio nuotraukų albumą.

Jau tapo gražia tradicija gimnazijoje minėti Tarptautinę raštingumo dieną. Lietuvių kalbos ir literatūros pamokose 5-8 klasių mokiniai darė knygos skirtukus, ant kurių užrašė ilgiausią, gražiausią, sudėtingesnės rašybos, rečiau vartojamą lietuvišką žodį, tokiu būdu įtvirtino taisyklingos rašybos įgūdžius ir praturtino savo žodyną. I-IV gimnazijos klasių mokiniai kūrė sentencijas apie kalbą, knygą ir raštą, diskutavo apie raštingumo svarbą kokybiškam žmogaus gyvenimui globaliame pasaulyje, rašė diktantus ir rinko raštingiausią grupės mokinį, prisiminė ir pagerbė tuos, kurie išsaugojo lietuvišką žodį ateities kartoms.

Raštingumas – kiekvieno žmogaus teisė. Kalba, raštas ir skaitymas – pamatinės socialinio bendravimo ir žinių įgijimo priemonės, bet kokio ugdymo pagrindas.

Linkime būti raštingiems.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė
Ramunė Bankauskienė