Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Karnavalas

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Karnavalas

Gruodžio 22 dienos vakaro kalėdinę ugnelę įžiebė dvyliktokai ir Mergaitė su degtukais. Aplinkui visom spalvom žaižaruojančiam paslaptingam miške sukosi snaigės, o Direktorei įžiebus eglutes švito nušvito salė ir prasidėjo… KARNAVALAS! Karnavalo vedantieji Gabrielė ir Augustinas nuvedė visus Holivudo šlovės alėja: „Adrenalizo“ dozė,  žvaigždžių iš Amerikos, Rusijos, Anglijos, Italijos, Brazilijos, Ukrainos, Indijos ir, aišku, Lietuvos parodijų šou, žaidimai, Maksimo ir Auksės šokio duetas.  Ir dovanos – Ugnius, mūsų didžėjus, su tėčiu Gintu padovanojo gimnazijai muzikos aparatūrą – ačiū Jiems, būtinai išbandysime artimiausioje diskotekoje. Kiekvieną Karnavalo akimirką norėjosi kartoti ir kartoti, tačiau ir tas grožis nepakartojamas, ir laikas bėga valandų rodyklėmis… Miškas užsnūdo laukdamas rytojaus…
    

    

     

Gruodžio 23 diena prasidėjo Švenčionėlių Šv. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčioje. Klebonas Raimundas Macidulskas, tikybos mokytoja Giedra Umbražiūnienė ir Ic klasės mokiniai Lukas ir Karina pravedė Adveto pamoką, Direktorė priėmė ypatingą dovaną – šventąją ugnį iš Betliejaus. Bažnyčioje išmokome , kad laukdami Kristaus gimimo kiekvienas Kalėdų misterijoje  turime atrasti savo vaidmenį.

Toliau diena sukosi Advento pamokų sūkuryje: Advento šokių pamoka, debatai tema „Ar egzistuoja Kalėdų senelis?“, „Protmūšio“ III-IV pusfinalis (sveikiname pusfinalio nugalėtojus: I vieta – IIIb, II vieta – IVb, III vieta – IIIc), integruotos muzikos-psichologijos, lietuvių-matematikos, technologijų-IT Advento pamokos, popietės klasėse ir šventinę renginių girliandą  užbaigė kūrybinės dirbtuvės gimnazijos bendruomenei.

Ačiū visiems – kūrusiems, dalyvavusiems, patarusiems, laukusiems, dovanojusiems, budėjusiems,  stebėjusiems ir visaip kitaip prisidėjusiems  – šventės be jūsų nebūtų tokios gražios!