Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Netradicinės pamokos

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Netradicinės pamokos

        Balandžio 26 d. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje lankėsi Mykolo Romerio universiteto filologijos krypties programų „Dalykinė anglų ir kita užsienio kalba“ bei „Vertimas ir redagavimas“ dėstytoja iš JAV Kristina Schimmels ir dvi II kurso studentės Margarita Vozniouk iš Izraelio ir lietuvė Paulina Tručinskaitė.

       Dėstytoja iš JAV Kristina Schimmels, gyvenanti Lietuvoje ketvirtus metus, pasakojo apie Amerikos indėnų čoktų gentį, iš kurios ji pati yra kilusi. Moksleiviai sužinojo daug įdomių detalių apie šios genties istoriją, išgirdo, kaip čoktų genties atstovai, dirbę karo radistais JAV kariuomenės daliniuose, savo gimtąja kalba perduodavo vieni kitiems slaptą informaciją ir taip padėjo Prancūzijai laimėti pirmąjį pasaulinį karą, po kurio Lietuva, Latvija ir Estija atgavo nepriklausomybę.

         Studentės Rita ir Paulina papasakojo moksleiviams apie Mykolo Romerio universiteto filologijos programas, kuriose studentai studijuoja anglų ir dar vieną užsienio kalbą (prancūzų/vokiečių/norvegų/ispanų/korėjiečių), galimybes siekti dvigubo laipsnio bei studijuoti užsienio universitetuose pagal ERASMUS mainų programą