Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Informacija abiturientams ir jų tėvams

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Informacija abiturientams ir jų tėvams

Pagrindinė egzaminų sesija abiturientams baigėsi, tačiau gali būti, kad Jūs vis dar turite neatsakytų klausimų.  Pateikiame Jums keletą atsakymų, o jei dar ko nors nerasite, rašykite direktoriaus pavaduotojai ugdymui į el. paštą asta.cincikiene@gmail.com ir tikrai rasite visus atsakymus į klausimus apie valstybinius ir mokyklinius brandos egzaminus.

Kur galima sužinoti VBE ir MBE rezultatus?

Visų tipų brandos egzaminų rezultatus galima sužinoti savoje mokykloje arba prisijungęs prie https://rezultatai.nec.lt. Prie sistemos bus galima prisijungti tik kai bus paskelbti pirmieji VBE rezultatai. Prisijungimo vardas – kandidato kodas, slaptažodis – kandidato asmens kodo paskutiniai keturi skaitmenys. Prisijungę prie sistemos galėsite matyti ir savo darbą. Pametę prisijungimo vardą, kreipkitės į dir. pavaduotoją ugdymui.

Ką daryti, jei neišlaikiau lietuvių kalbos ir literatūros VBE ar MBE?

Pakartotinė sesija neišlaikiusiems lietuvių kalbos ir literatūros VBE ar MBE pagrindinėje sesijoje vyks liepos 7 dieną 9 valandą  Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijoje  (iš gimnazijos kiemo išvykstama 8.00 val. mokykliniu autobusu). Neišlaikiusiems lietuvių kalbos ir literatūros VBE ar MBE rekomenduojama dar kartą  pasikonsultuoti su savo lietuvių kalbos mokytoju.

Ar į brandos atestatą bus įrašoma, kad egzaminas neišlaikytas?

Į brandos atestatus įrašomi tik išlaikytų brandos egzaminų rezultatai.

Kada sužinosiu savo valstybinių brandos egzaminų rezultatus?

Valstybinių brandos egzaminų rezultatai skelbiami per 3 darbo dienas nuo Valstybinių brandos egzaminų vertinimo komiteto posėdžio, patvirtinusio rezultatus, dienos. Visų valstybinių brandos egzaminų pagrindinės sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 11 d.

Ką daryti, jei nesutinku su egzamino įvertinimu?

Kandidatas, nesutinkantis su brandos egzamino darbo įvertinimu, per 3 darbo dienas nuo rezultatų paskelbimo dienos gali teikti mokyklos vadovui apeliaciją dar kartą darbą peržiūrėti ir pakartotinai jį įvertinti. Apeliaciją rekomenduojama teikti, jei mokinys, susipažinęs su savo darbo rezultatais ir atlikto darbo virtualia kopija, argumentuotai įsitikino įvertinimo klaidingumu.

Kada gausiu brandos atestatą, jei pateikiau apeliaciją?

Apeliacijos nagrinėjimo laikotarpiu laikinai sustabdomas brandos atestato išdavimas. Jis išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus. Apeliacijos išnagrinėjamos ne vėliau kaip iki liepos 18 d. Į brandos atestato priedą įrašomas apeliacijos rezultatas.