Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Pirma naujų mokslo metų diena Mindaugo gimnazijoje

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Pirma naujų mokslo metų diena Mindaugo gimnazijoje

Šiais metais Švenčionėlių Mindaugo gimnaziją rugsėjo 3-iąją aplankė gausus būrys reporterių bei žurnalistų iš populiariausių televizijos programų. Jie susirinkusius pakvietė į laidą „Visuomenės aktualijos. Rugsėjo 1-oji“. Į pirmąjį intelektinio TV žaidimo „Kas ir kodėl“ klausimą teko atsakyti direktorei Daivai Veronikai Gaidamavičienei. Direktorė sąmojingai atsakė į žurnalistų klausimą ir pakvietė prie gimnazijos bendruomenės prisijungti naujokus. Taip prasidėjo šventė.

„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistai teiravosi, kaip sekėsi išspręsti personalo problemą mokykloje. Direktorė visiems susirinkusiems pristatė 6 naujus pedagogų kolektyvo narius.

Laidos apie įžymybes vedėja kalbino šventėje dalyvaujančius svečius. Šiltus ir kartu racionalius palinkėjimus gimnazistams, jų tėveliams bei mokytojams išsakė Švenčionių rajono savivaldybės Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Teresa Sansevičienė, rajono tarybos narė Jolanta Jurkuvėnienė, Švenčionėlių progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Nijolė Kapačinskienė, klebonas Raimundas Macidulskas.

„Pinigų kartos“ atstovui labai rūpėjo finansiniai gimnazistų reikalai. Mintimis apie tai, iš kur jaunam žmogui gauti pinigų, mielai pasidalino fizikos mokytojas Eugenijus Karneckas. Jis geriausiai praėjusius mokslo metus baigusiems gimnazistams įteikė rajono verslininkų bei gimnazijos rėmėjų įsteigtas premijas. Pinigai ne tik finansinė parama ir dėmesys, bet  ir motyvacija siekti geriausio rezultato.

Kai atrodė, kad žurnalistų smalsumas patenkintas ir į visus klausimus atsakyta,  staiga  pasirodė „Klausimėlis“. Jis teisinosi, jog kankina jį tik vienas vienintelis klausimėlis, ar vyks pamokos rugsėjo 4d.  Direktorė minutę pamąstė ir pasakė": "Pamoka – tai puiki galimybė išgirsti, pamatyti, mąstyti bei suprasti, tik pamokoje nuolat augi."

Suskambėjus skambučiui, svečiai išsiskirstė, o mokiniai sugužėjo į klases, pasiruošę dar daugiau mokytis ir ,kaip sako Alanas Blogomas, „judėti iš tamsos į šviesą“.

Irena Pošiūnė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui