Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Mindaugo gimnazijos gimnazistai – aktyvūs akcijos „World Cleanup Day“ dalyviai

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Mindaugo gimnazijos gimnazistai – aktyvūs akcijos „World Cleanup Day“ dalyviai

Rugsėjo 15d. vykusioje didžiausioje pasaulyje pilietinėje aplinkos tvarkymo akcijoje dalyvavo ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos bendruomenės nariai.
II b klasės mokiniai kartu su auklėtoja Daiva Gaidamavičiene, Zita Karneckienė su auklėtiniais, 1b gimnazistais, bei Mindaugas Švereika kartu su mokiniais darbavosi Aukštaitijos nacionalinio ir Sirvėtos regioninio parkų teritorijoje. Darbo buvo išties daug. Reikėjo surinkti kalnus šiukšlių bei įvairių buitinių atliekų, išmėtytų ir išbarstytų  parkuose. Energija ir  entuziazmas  padėjo susidoroti su užduotimi – sutvarkyti parkus. Parkų darbuotojai neliko skolingi. Jie mokiniams surengė edukacinę programą, kurios metu susipažindino mokinius su parkų kraštovaizdžiu, gamtine ekosistema, išlikusia autentiška struktūra, gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis.

Verta priminti, jog akcija vienu metu vyko 150  valstybių. Lietuva, minėdama savo 100-tąsias valstybės atkūrimo metines, taip pat prisijungė prie šios pilietinės iniciatyvos. Jos tikslas buvo per vieną dieną sutvarkyti visus Lietuvos regioninius ir nacionalinius parkus ir taip prisidėti prie savo šalies gamtos puoselėjimo ir  visos planetos išsaugojimo. Juk, kaip teigia vienas iškiliausių vokiečių švietimo epochos rašytojų  J. V. Gėtė, „gamta apsupa žmogų tamsa ir verčia jį amžinai veržtis į šviesą“. 

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos bendruomenė