Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

International Emigration Hackaton – kas tai?

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

International Emigration Hackaton – kas tai?

Rugsėjo 15 dieną Europos namuose vyko tarptautinis renginys, kurio tikslas – kalbėti svarbia Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims tema – emigracija. 
Noriu su jumis pasidalinti šio renginio, kuriame dalyvavau, įspūdžiais.
Renginio pradžioje Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos atstovai papasakojo apie emigraciją Baltijos šalyse bei pristatė emigruojančių žmonių amžiaus statistiką ir tikslus. Po pristatymo renginio vedėjai Marius Ulozas ir Nerijus Miginis uždavė lektoriams keletą klausimų, į kuriuos gavo aiškius ir išsamius atsakymus. Kita užduotis buvo apibrėžti vieną svarbiausių emigracijos (ar su ja susijusių) problemų ir padėti mūsų šalims ją spręsti. Kadangi renginys tarptautinis, buvo be galo įdomu diskutuoti su lenkais, ukrainiečiais ir latviais. 

Kiekvienai komandai reikėjo per dvi minutes pristatyti savo idėjas šalių atstovams. Išklausę jie pateikė įvairių patarimų, kuriais turėjome vadovautis, tobulindami jau turimą projektą. Po gero pusvalandžio diskusijų kiekviena komanda pristatė savo projektą bei idėjas.  Projektai tikrai buvo verti renginio dalyvių dėmesio. Niekas nebuvo girdėjęs tiek daug naudingų patarimų bei minčių per vieną dieną. Paskutinis darbas buvo idėjų ir jų realaus įgyvendinimo galimybių aptarimas su savo šalies komanda. Visi turėjo galimybę pasisakyti.
Svarbiausias šios dienos prisiminimas – ne projektai, ne mūsų idėjos, o žmonės. Talentingi, intelektualūs, be galo linksmi, trykštantys pozityvizmu. Šis renginys mums visiems patiko, ilgai jį prisiminsime.

Karina Masoit