Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Aš renkuosi

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Aš renkuosi

Vasario 7 dieną daug gimnazijos mokinių išvyko į Vilnių. „Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi“ – tokiu šūkiu lankytojus kvietė Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO surengta paroda STUDIJOS 2019. Tai jau 17-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda, kurią organizuoja LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Verta pažymėti, jog STUDIJOS – didžiausia tarptautinė paroda Baltijos šalyse ir svarbiausias žinių bei karjeros planavimo renginys Lietuvoje.

Tris dienas vykusiame renginyje buvo pristatomos visos mokymosi, studijų, neformalaus švietimo paslaugos Lietuvoje, užsienio aukštųjų mokyklų programos, savanorystės ir kitos savirealizacijos galimybės, verslo įmonių, kuriančių patrauklias darbo vietas, pasiūlymai, neformalaus švietimo ir saviugdos paslaugos. Ir mes ten buvome, klausėme paskaitų apie pasiruošimą karjerai. Ir pirmokai, ir  abiturientai kėlė sau klausimą, kaip nepasiklysti renkantis iš 50 000 specialybių? Kartu su Nerijumi Leškiu, KALBA studijų užsienyje grupės vadovu Lietuvai, ieškojome atsakymo, kas yra IELTS ir kokias galimybes atveria visame pasaulyje“.

 Šiais mokslo metais tai jau antroji pažintinė gimnazistų kelionė, skatinanti geriau pažinti save bei padedanti jaunimui apsispręsti, ką veikti baigus mokyklą ir kaip kurti savo ateitį.