Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Svečiuose pasieniečiai

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Svečiuose pasieniečiai

Pirmadienį gimnazijoje vyko susitikimas su pasieniečiais. Į svečius atvyko Ignalinos pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė, Tverečiaus pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Tamara Vilkoitienė, Sienos kontrolės skyriaus vyresnysis specialistas (kinologas) Justas Aidietis su tarnybiniu šunimi ,10 m. belgų avigane Esta, MRU  Viešojo saugumo akademijos Teisės ir valstybės sienos apsaugos programos nuolatinių studijų pirmo kurso studentė Vytautė Rukšėnaitė, atliekanti praktiką Švenčionių pasienio užkardoje.

Susitikimo metu mokiniams buvo parodytas filmas apie galimybę mokytis Medininkų pasieniečių mokykloje, taip pat siekti aukštojo mokslo šioje srityje. Merginos papasakojo, kokie yra pirmieji tarnybos pasienyje žingsniai ir kaip sekasi studijos universitete. Kinologas plačiau pristatė kinologo darbą, reikalavimus, norintiems įgyti šią specializaciją ir apie puikias sąlygas tobulėti, mokytis ir dalyvauti įvairiose stažuotėse bei misijose už Lietuvos ribų.

Tikimės, jog betarpiškas pokalbis su specialistais bei praktikais padės gimnazijos jaunimui renkantis gyvenime savo kelią. ​