Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Kultūros paso renginys „Krentanti žvaigždė“

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Kultūros paso renginys „Krentanti žvaigždė“

Kovo 26 d. aštuntokai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Krentanti žvaigždė“. Pamokos metu mokiniai susipažino su astronomijos mokslu, tyrinėjo dangaus kūnus interaktyviomis priemonėmis, sužinojo, kaip pagrindinės senovės ir dabartinės lietuvių šventės (Kalėdos, Rasos, Velykos) siejasi su astronomija. Projektoriaus ir specialių programų pagalba sužinojo daug įdomių faktų apie dangaus ir Visatos kūnus: Saulę, Mėnulį, Žemę, žvaigždes, astronominius reiškinius, dydžius ir atstumus. Pavyko išgirsti Visatos kūnų garsus.

Po pamokos mokiniai teigė sužinoję labai įdomių ir netikėtų dalykų: „mes ir visi mus supantys daiktai sudaryti iš žvaigždžių dulkių, vieną dieną mes galime pamatyti dvi saules, lėktuvu apskristi žemę prireiktų dviejų parų, deimantų lietus tikrai gali „lyti“ Neptūne ir Urane, Veneroje lyja sieros rūgštimi, juodoji skylė, dar kitaip žinoma kaip juodoji bedugnė, yra kosminis darinys, mus ir dangaus kūnus skiria milžiniški atstumai, astronomija – platus, paslaptingas ir labai įdomus mokslas“.

Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai pagilino fizikos, astronomijos, kitų gamtos mokslų žinias bei tobulino pažinimo ir asmenines kompetencijas, iš arčiau susipažino su astronomo profesija.

Pamokoje dalyvavusiems mokiniams įteikti diplomai.

Aštuntų klasių vadovės Andžela ir Angelė