Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

STEAM penkiakovės iššūkių konkursas

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

STEAM penkiakovės iššūkių konkursas

Spalio 27 dieną mūsų gimnazija įsijungė į STEAM centrų tinklo veiklas ir dalyvavo respublikiniame  STEAM penkiakovės iššūkių konkurse.

 9a klasės dvi mokinių komandos – G. Babrauskaitė, E. Bučelytė, K. Jerofejeva, R. Martinkėnaitė ir R. Chaleckaitė, O. Lukošanec, J. Šiaudinis, M. Baranauskas (mokytojos N. Gudelienė ir D. Gaidamavičienė)  sėkmingai įveikė iššūkį „Cheminė mozaika“. Mokiniai pagal pateiktą instrukciją, naudojant pateiktas medžiagas, pasigamino spalvotus „ikriukus“ ir sudėliojo STEAM logotipo mozaiką. Iššūkis pareikalavo ne tik žinių, atidumo, kruopštumo bet ir darnaus komandinio darbo.

7a kl. mokinės Dž. Baltakytė, A. Čaikinaite (mokytoja A. Bura) dirbo su „8bit Painter“ programėle. Mergaitės pagal pateiktą instrukciją kūrė ir transformavo centrinį ornamentą, simetrišką X, Y ašims ir įstrižainėms, randant ir fiksuojant skirtumus. Atlikusios šią užduotį mokinės privalėjo išspręsti ir kryžiažodį.

6b kl. mokiniai  D. Jaroš ir D. Damarackas, 7a kl. mokinys  M. Lašinskas, 7 b kl. mokiniai Nojus Saulevičius ir Kajus Urbelis (mokytoja A. Bura) sukonstravo ir išbandė vibro voriuką, kuris turėjo per 3 minutes ,,nubėgti“ kuo didesnį atstumą.

Smagu, kad mokiniai patyrė atradimo džiaugsmą ir sėkmingai įveikė iššūkius.