Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Lazeriai, eksperimentai ir sprogimai – spektaklis „Eureka. plius“

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Lazeriai, eksperimentai ir sprogimai – spektaklis „Eureka. plius“

Lapkričio 7 d. 5a, 6a, 6b, 8a, Ia, Ib, IIa, IIB, IIIa, IVa klasių mokiniai dalyvavo kultūros paso edukacijoje „EUREKA. PLIUS“.
Eureka efektas – tai staigus ir netikėtas problemos sprendimo suvokimas. Mokiniai susipažino su praeityje gyvenusiais mokslininkais, kurie patyrė savo EUREKĄ. Linksmieji aktoriai tapo mokslininkais, kaip pirmasis žmonijos astronautas Wan Hu ar sieros rūgšties išradėjas ir alchemijos tėvas Džabiras Ibn Hajanas.

Lazeriai, eksperimentai ir sprogimai pavertė šią kelionę neužmirštamu nuotykiu. Įvairūs eksperimentai buvo perteikiami ne tik teoriškai, bet ir praktiškai – sprogimai, ugnies kamuoliai ir garų geizeriai privertė kiekvieną aikčioti iš nuostabos ir ilgam pasiliks atminty.

Viso renginio metu mokiniai buvo kviečiami aktyviai dalyvauti diskusijose su vedėjais, įsitraukė į pasirodymą savo idėjomis ir pasiūlymais. RGB projekcinio lazerio filmukai padėjo lengviau suprasti eksperimentuose vykstančius procesus ir sukūrė magišką atmosferą. Pagrindinis renginio tikslas – skatinti vaikų kultūrinį sąmoningumą per kūrybiškumo ir kritinio mąstymo ugdymą. Taip pat populiarinti mokslą parodant nuostabiąją jo pusę. Renginio metu mokiniai pagilino istorijos, fizikos ir chemijos žinias, o svarbiausia – labai linksmai praleido laiką! „Eureka!“.

Mokytoja Nijolė Vainorienė