Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Kodėl verta būti policininku?

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Kodėl verta būti policininku?

Policininko darbas – pilnas iššūkių, tačiau drąsus žmogus policijoje gali maksimaliai realizuoti savo gyvenimo tikslus.

Policijos misija – GINTI Lietuvos žmonių teises ir laisves, SAUGOTI visuomenę ir Valstybę, PADĖTI žmogui, šeimai ir bendruomenei.

Policininko darbas tikrai įdomus, prasmingas, bet ir nelengvas, skirtas drąsiems bei pilietiškiems žmonėms. Lietuvos policijoje dirba beveik 10 000 žmonių. Tai – viena didžiausių organizacijų Lietuvoje.100 000 gyventojų tenka apie 260 policijos pareigūnų. Daugiau nei 40 proc. policijos darbuotojų turi daugiau nei 20 metų darbo patirties. Daugiau nei 40 proc. policijos darbuotojų yra moterys. 

                             

Sėkmingai baigus policijos pareigūnus rengiančią mokymo įstaigą, darbo vieta bus garantuota. Užtikrinamas nuolatinis kvalifikacijos tobulinimas ir karjeros galimybės. Turintiems vidurinį išsilavinimą, pirminis profesinis mokymas trunka 9 mėn. Turintiems aukštąjį išsilavinimą – įvadinių mokymų trukmė – 6 savaitės. Mokymosi procesą sudaro: teorinis mokymas (20 proc.), praktiniai mokymai ir profesinių įgūdžių formavimas (80 proc.). Kodėl verta rinktis šią profesiją ir įstaigą? Todėl, kad garantuojamas darbas policijos įstaigoje.

Policininkų mokykloje moderni mokymo bazė, nemokamas mokslas, be to, mokama stipendija nuo 163,17 iki 253,82 Eur. Nemokamas bendrabutis. Policininkai aprūpinami uniforma. Turi  galimybę stažuotis užsienyje. Stipri ir palaikanti bendruomenė. Nuolatinis kvalifikacijos tobulinimas ir karjeros galimybės. Visi policininkai gauna sveikatos ir gyvybės draudimą, būsto, maitinimo, važiavimo išlaidų, teisinės pagalbos išlaidų kompensaciją. Atitarnavę 25 metus, gauna valstybinę pensiją. 

Policininku galima tapti ir baigus studijas ,,Teisė ir policijos veikla” Mykolo Romerio universitete.

Apie visa tai ir dar daugiau 8b, Ib ir IIa klasių mokiniams papasakojo Švenčionių rajono policijos komisariato specialistės Ilma Gudaitytė ir Renata Stasiūnienė.