Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Konkursas „Žiemos fantazija”

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Konkursas „Žiemos fantazija”

Nataljos Kazakovos kompiuterių mokykla kviečia Lietuvos moksleivius ir ne tik, besidominčius informatika, dizainu, ar šiaip mėgstančius praleisti laiką prie kompiuterio, dalyvauti konkurse „Žiemos fantazija”.

Šis konkursas siūlo moksleiviams ir visiems kitiems, norintiems dalyvauti konkurse, sukurti kalėdinį ar naujametį virtualų atviruką, kurį būtų galima siųsti elektroniniu paštu, talpinti internetiniame tinklapyje arba sukurti kalėdinį ar naujametį MS Windows darbalaukio apipavidalinimą.

Konkurso tikslai ir uždaviniai:

• ugdyti kūrybinį aktyvumą ir meninę saviraišką;

• skatinti ir plėtoti moksleivių informacinių technologijų pažinimą;

• skatinti vaikų įvairiapusį žinių siekimą;

• kelti mokinių savivertę, apdovanojant diplomais.

Konkurso dalyviai skirstomi į amžiaus grupes:  1 –  4, 5 – 6, 7 – 8, 9 – 12 klasių mokiniai, suaugusių grupė (19 metų ir vyresni).

Konkursas susideda iš dviejų dalių: kalėdinių ar naujamečių atvirukų ir naujamečio ar kalėdinio darbalaukio apipavidalinimo (MS Windows).

• Kalėdiniai ir naujamečiai atvirukai pagal vaizdo pobūdį gali būti dviejų kategorijų: statiniai ir dinaminiai. Statinis vaizdas – tai vientisas nesikeičiantis paveiksliukas. Dinaminis – tai animuotas vaizdas, kuriame panaudoti nors du besikeičiantys kadrai arba judesys.

Dinaminiams darbams taip pat priskiriama ir valdoma animacija, kurią vykdant reikalingas vartotojo dalyvavimas.

• MS Windows darbalaukio naujametis ir kalėdinis apipavidalinimas – tai bylų rinkinys, susidedantis iš: grafinio ar video darbalaukio fono (Wallpaper); darbalaukio piktogramų (Icons); pelės žymeklių (Mouse pointers); darbalaukio užsklandos (Screen Saver).

Pagrindinius reikalavimus atvirukams ir darbalaukio apipavidalinimui galima rasti http://www.nkkm.lt.

Darbai priimami iki 2011 m. gruodžio 5 d. Konkurso dalyviai, dalyvaujantys statinių ir dinaminių atvirukų kategorijoje, savo konkursinius darbus patys publikuoja interneto svetainėje http://kaledos.nkkm.lt. Dalyviai, kurie dalyvaus Windows darbalaukio apipavidalinimo kategorijoje, savo darbus siunčia suspaustus į archyvus elektroniniu paštu fantazija2011@nkkm.lt.

Konkurso dalyvis vertinimui gali pateikti po vieną skirtingų kategorijų darbą (po vieną statinį ir dinaminį atviruką, bei darbalaukio apipavidalinimą).

Darbus vertins pedagogų, dizainerių, dailininkų, IT specialistų komisija.

Darbai bus publikuojami interneto svetainėje kaledos.nkkm.lt, geriausieji darbai – www.nkkm.lt.

Diplomą, patvirtinantį dalyvavimą konkurse, gaus visi dalyviai, jei bus nurodę vardą, pavardę ir pilną pašto adresą be klaidų su lietuviškomis raidėmis. Aktyviausiems mokytojams bus išsiųstos padėkos.

Telefonas pasiteirauti (8~5) 2458528, el. paštas fantazija2011@nkkm.lt.

Daugiau informacijos www.nkkm.lt

______________________________________________________________

Nataljos Kazakovos kompiuterių mokykla 
Metodinės dalies kuratorė
Tatjana Andrejeva
Asanavičiūtės g. 23-117, Vilnius
Tel. 8 ~ 5 245 85 28