Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

II-asis Respublikinis festivalis skirtas bardui, aktoriui Sauliui Mykolaičiui atminti

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

II-asis Respublikinis festivalis skirtas bardui, aktoriui Sauliui Mykolaičiui atminti

Praėjus šešeriems metams po aktoriaus, režisieriaus ir bardo Sauliaus Mykolaičio mirties, balandžio 13 dieną Panevėžio r. Ramygalos gimnazijoje vyko II-asis dainuojamosios poezijos festivalis skirtas jo atminimui.

Festivalyje dalyvavo 24 kolektyvai iš visos Lietuvos. Juos vertino kompetentinga komisija su aktoriumi, bardu Gediminu Storpirščiu priešaky. Šio festivalio nugalėtojais tapo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos „Dainos studijos“ atlikėjai – Gintarė Zenkevičiūtė, Povilas Čičelis, Rasa Deveikytė ir Jonas Povilas Sivilevičius. „Dainos studijai“ vadovauja mokytojas, Jaunimo Centro vadovas Gytis Šalna.  Jiems šiais metais ir atiteko pagrindinis pereinamasis prizas.

Mūsų didžiausi konkurentai buvo – Vilniaus Gabijos gimnazijos dainos teatras, kuriame dainuoja S. Mykolaičio dukra – Justė Mykolaitytė.

Visi atlikėjai ir kolektyvai buvo apdovanoti atminimo statulėlėmis, diplomais bei ką tik išleistomis S.Mykolaičio dainų plokštelėmis. Festivalio organizatoriai susirinkusiems dalyviams pažėrė nemažai malonių staigmenų – šiltą priėmimą, sočius pietus, na o salėje netelpantys žiūrovai festivalį stebėjo didžiuliame ekrane koridoriuje. Po gimnazijoje vykusio festivalio dalyvių laukė skani staigmena – tortas.

Balandžio 15 dieną 16 val. visus, kuriems artima dainuojamoji poezija, VšĮ „Bardai LT“ pakvietė į Bistrampolio dvarą Panevėžio rajone, kur atvyko visas būrys Sauliaus Mykolaičio draugų: Gediminas Storpirštis, Domantas Razauskas, Ieva Narkutė, Giedrius Arbačiauskas, Artūras Dubaka, Mindaugas Ancevičius, Andrius Bialobžeskis. Į Bistrampolio dvare vykusį dainuojamosios poezijos festivalį specialius kvietimus gavo ir šių metų laureatai Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos „Dainos studijos“ atlikėjai ir praėjusio festivalio nugalėtojai – Vilniaus Gabijos gimnazijos kolektyvas. Koncerte skambėjo ne tik pačių bardų sukurtos ir atliekamos dainos, tačiau ir Sauliaus Mykolaičio sukurtos dainos.

Dėkojame Švenčionėlių gimnazijos Direktorei ir administracijai, kad net ir asmeniškai padeda ir remia mokinių dalyvavimą meniniuose festivaliuose ir konkursuose. Džiugu, kad šiais visuotinio nepritekliaus laikais, vaikams neuždaromos durys į meno ir kūrybos pasaulį.