Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Kur buvo gimnazijos mokiniai ir mokytojai?

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Kur buvo gimnazijos mokiniai ir mokytojai?

Vasario 7 d. gimnazijoje nebuvo 60 mokinių ir 6 mokytojų. Tądien III ir IV klasių mokiniai su mokytojais A.Činčikiene, T.Dudėnaite, D.Gaidamavičiene, L.Martinkevičiene, G.Nalivaika, R.Razmiene išvyko į turiningą kelionę.

Iš ryto grupė nuvyko į LITEXPO parodų rūmus, kur šurmuliavo „Studijos 2014”. 2,5 valandos užtruko naujų galimybių paieška, akivaizdinė pažintis su savo būsimų universitetų ir kolegijų atstovais, įdomių parodų apžiūra ir kitos veiklos. Nešini šūsnimis lankstinukų, brošiūrų ir šiaip įvairios literatūros, bei kupini įspūdžių (arba ne) sugrįžo į autobusą, dalinosi mintimis apie tai ką išgirdo ir patyrė, vėliau turėjo laisvo laiko valandėlę pietums prieš paskaitą.

Po pietų pėstute mokiniai ir mokytojai pasiekė Lietuvos edukologijos universiteto II rūmus, kur juos pasitiko docentė daktarė Zita Nauckūnaitė. Dvi valandos netruko pralėkti. „Tai ką užgirdome, vieniems labai padės laikant gimtosios kalbos brandos egzaminą, kitiems – prisiminti ir apibendrinti galbūt jau primirštus kalbos dalykus” – kalbėjo paskaitos klausytojai.

Paskutinis kelionės taškas – Nacionalinis dramos teatras, čia  grupė žiūrėjo Kauno dramos teatro spektaklį „Balta drobulė”.