Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Kunigo A. Barelli viešnagė

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Kunigo A. Barelli viešnagė

Kovo 25 d. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje viešėjo italas kunigas A. Barelli.Kunigas A. Barelli jau 20 metų dirba su vaikais. Italijoje jis dirbo istorijos, geografijos ir tikybos mokytoju. Lietuvoje pirmą kartą apsilankė 1994 metais su italų savanoriais iš saleziečių ordino ir pradėjo organizuoti vasaros stovyklas jaunimui. A. Barelli, 2001 m. atsikėlęs gyventi į Vilnių, puikiai kalba lietuviškai. Jis yra Šv. Jono Bosko parapijos Lazdynuose kunigas, vadovauja Saleziečių Vilniaus namams. Šv. Jono Bosko bažnyčios kunigai rūpinasi vaikų laisvalaikiu po pamokų ir vasaros atostogų metu: organizuoja dienines ir vasaros stovyklas, įvairius meninio ugdymo, sporto būrelius.
2009 m. Kunigas Alessandro Barelli apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle „Už Vilniaus jaunuomenės ugdymą savitarpio pagalbos dvasia“.
Svečias šmaikščiai ir įtaigiai papasakojo apie J. Bosko gyvenimą ir jų organizacijos ("Saleziečių") darbo principus su vaikais ir jaunimu, taip pat nuoširdžiai ir atvirai bendravo su gimnazistais.
12 val. kunigas svečias pakvietė jaunimą dalyvauti šv. mišiose Švenčionėlių bažnyčioje, kuriose taip pat aktyviai dalyvavo gimnazijos ateitininkai. Visus nustebino pamokslas apie picos kepimą, nuoširdus kunigo bendravimas su vaikais ir jaunimu.