Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Tu mums vienintelė esi.

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Tu mums vienintelė esi.

     Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos jaunimo ir suaugusiųjų ugdymo skyriuje kovo 10 dieną paminėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – Kovo vienuoliktoji. Būtent šią dieną 1990 metais ir buvo pasirašytas Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktas.

     Mokiniai ir mokytojai dalyvavo renginyje ,,Tu man vienintelė esi“. 10j klasės mokinė Giedrė Blaževič ir IIIs suaug. klasės mokinė Viktorija Laibinytė susirinkusiems pasakojo, kokia kaina ir koks kelias buvo nueitas siekiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo XX a. pabaigoje. Mokiniai kalbėjo, kad tais metais jie dar nebuvo net gimę ir visa tai girdėję tik iš vyresniųjų pasakojimų, istorijos pamokų.

     Vėliau visų klasių mokiniai atliko kūrybinę užduotį: jie turėjo eilės tvarka sudėlioti poetų Just. Marcinkevičiaus, E. Selelionio, A. Matučio patriotinės tematikos eilėraščių išsibarsčiusias eilutes. Teko paplušėti, pasiginčyti, pasijuokti… Visi sudėliotus eiliuotus tekstus garsiai perskaitė, palygino su poetų sukurtais. Geriausiai šią užduotį pavyko atlikti dešimtokams. Vėliau savo sudėliotus ir poetų tekstus mokiniai suklijavo pačių parengtame stende, kurį papuošė piešiniais, nupieštais per dailės pamokas.>>>>toliau