Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Sėkmė respublikinėse moksleivių Vex IQ robotų konstruktorių varžybose

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Sėkmė respublikinėse moksleivių Vex IQ robotų konstruktorių varžybose

2021 m. lapkričio 25 d. Martyno Mažvydo progimnazijos technologijų ir inžinerijos mokytojas Audrius Č. organizavo respublikines (virtualias) moksleivių Vex IQ robotų konstruktorių varžybas „Mažvydo taurė 2021“. Varžybose dalyvavo Kauno J. ir P. Vileišių mokyklos, KTU inžinerijos licėjaus, Simno, Klaipėdos Gedminų, Martyno Mažvydo progimnazijų ir Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos moksleivių komandos: „Noj“ – Nojus Saulevičius, „Kaj“ – Kajus Urbelis, „Lekiantis sparnas“ – Lukas Varnas, „Kraken“ – Majus Lašinskas. Varžybų metu mokiniai demonstravo individualius programavimo gebėjimus: dalyviams iš anksto buvo pristatytos varžybų užduotys „Spiralė“ ir „Labirintas“, kurias jie turėjo išanalizuoti be mokytojų pagalbos bei savarankiškai užprogramuoti. Varžybų metu mokiniai pristatė atliktus namų darbus.

Renginyje dalyvavo 20 komandų. Teisėjavo Martyno Mažvydo progimnazijos matematikos mokytojos Džiuginta V. ir Eugenija L. Virtualiose robotų konstruktorių varžybose bendru komandų vadovų sprendimu buvo skirtos trys prizinės III-iosios vietos, kurias iškovojo  Kauno inžinerijos licėjaus „VRMS“ (Vilius R., Mantas S.), „JBL“ (Vytas D.) ir Švenčionių raj. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos komanda „KAJ“ (Kajus U.).

Džiugu, kad ir mūsų gimnazijoje yra aktyvių ir daug kur norinčių dalyvauti mokinių, kurie varžosi su didžiųjų Lietuvos miestų mokiniais ir jiems nenusileidžia. R. Gasparevičienė, Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai pavaduojanti direktorių, pasveikino konkurso dalyvius ir įteikė jiems diplomus ir taurę. Sveikiname visus varžybų dalyvius, linkime, kad užtektų entuziazmo dalyvauti kituose renginiuose ir laimėti. Kajui Urbeliui, respublikinėse moksleivių Vex IQ robotų konstruktorių varžybose „Mažvydo taurė 2021“ iškovojusiam III vietą ir laimėjusiam Martyno Mažvydo taurę, linkime siekti dar aukštesnių laimėjimų.

Informacinių technologijų mokytoja metodininkė
Alina Bura