Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Tik keliaudami pažįstame pasaulį

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Tik keliaudami pažįstame pasaulį

Gegužės 31 – birželio 2 dienomis 43 10ab, 9ab, 7b, 8a, 11ab klasių mokiniai, lydimi vadovių Jelenos Rimkienės, Vilhelminos Urbonienės, Daivos Panavienės bei mokytojų Zitos Karneckienės ir Birutės Radziulienės išvyko į trijų dienų kelionę. Nuostabiu aukštutinės pilies vaizdu pasitiko Talino senamiestis, bronziniai vienuoliai, saugantys tos erdvės ramybę. Keliautojus nustebino kelionė ypatingai gražiu Baltic Queen keltu Talinas – Stokholmas – Talinas, gyva muzika, koncertai, skanus maistas. Po 17 valandų Baltijos jūra, besigrožint Švedijos pakrantės salomis, salelėmis, skaniai papusryčiavę, išlipome Stokholme ir nuvykome į Vaza muziejų, kur yra vienintelis pasaulyje laivo muziejus. Vaza laivas nuplaukęs tik 1 km. nuskendo ir po 333 metų buvo iškeltas į paviršių, praktiškai, nepakitęs. Atvykus į Nobelio premijų įteikimo rūmų kiemą, prie mūsų priėjo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, kuris buvo konferencijoje kartu su Rygos meru.

Skanavome švediškų ledų, grožėjomės miestu, pastatytu ant 14 salų, vakarop vėl sugrįžome į savo kajutes, kur vėl mėgavomės skania vakariene, muzikine Švedijos grupės ir svečių iš Italijos programa, šokome diskotekoje, bendravome. Trečios dienos rytą iš Talino nuvykome į studentų miestą Tartu.

Tartu miestas apvilko savotišku nostalgijos jausmu, kviečiančiu dar kartą sugrįžti, o jaunimą gal ir studijuoti Tartu universitete.

Kiekviena išvyka moko pagarbos kitam ir kitokiam, o pažintinių kelionių prasmė – patirtis: ir aš galiu papasakoti apie Taliną – Stokholmą – Tartu. Pasiekę Latvijos Bauskės degalinę, uždainavome Kęstučio Vasiliausko dainą „Žemėj Lietuvos, ąžuolai žaliuos“. Aplodismentų jūra buvo padėkota profesionaliems vairuotojams už saugią kelionę.