Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Edukacinė integruota anglų, etikos ir kūno kultūros pamoka „Kai prisiliečiame prie gyvenimo laimės“ Anykščiuose

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Edukacinė integruota anglų, etikos ir kūno kultūros pamoka „Kai prisiliečiame prie gyvenimo laimės“ Anykščiuose

Spalio 25 dieną IIb ir IIIab klasių mokiniai išvyko į išvažiuojamąją edukacinę integruotą anglų, etikos ir kūno kultūros pamoką „Kai prisiliečiame prie gyvenimo laimės“, kuri vyko Jono Biliūno tėviškėje Niūronių kaime. Mokiniai išgirdo J. Biliūno kūrybos prasmę – rašytojas kūrė ne apie mirtį, bet apie gyvybės reikšmę. Muziejininkė A. Ambroškaitė priminė svarbiausius poeto kūrybos, gyvenimo ir meilės etapus. L Rinkevičius prie poeto kapo papasakojo apie Laimės žiburio prasmę, pasekė kelias legendas apie Anykščių miestą.

Mokiniai sužinojo, kad į laimės paieškas pakilo net 99 laipteliais, ką pasitikrino ir judėjimo programėlėse, pakartojo greitojo ėjimo, kvėpavimo pratimų prasmę. Tądien visi nuėjome po 9 – 11 km.

Papildė savo emocijas ir gyvu greitojo nusileidimo kalnų rogutėmis jausmu. Prie Puntuko akmens S. Gečys ir R. Leleiva papasakojo legendą apie šio akmens atsiradimą Anykščiuose. Lajų takas suteikė erdvės suvokimo prasmę, sužavėjo rudens auksu. Erdvės pojūtis buvo palygintas su žmoniškumo sąvoka ir gyvbės kodeksu: NEPAKENK, BET IŠSAUGOK. Drąsiausieji atliko lygsvaros ir pusiausvyros bei ištvermės pratimus ant beždžionių tilto per Šventosios upę.

Pažintinę kelionę į Anykščius vainikavo vakaras Pramogų parke, kur teko įveikti tylioje tamsoje labirintų vingius, kurie vis tolino išėjimo taką. Pasirodo, kad loginis mąstymas padėjo ne tik išeiti iš labirintų, bet ir atlaikyti skrydį laivu, skambant puikiai melodijai. Siaubo parke nebuvo baisu, nes buvo įdomu.

Mokiniai anglų kalba parengs pristatymą apie lankomas vietas, bandys surasti J. Biliūno kūrinius „Brisiaus galas“ ir „Liūdna pasaka“, kurie yra įtraukti į geriausių Europos novelių rinkinį anglų kalba, kurį yra išleidę Anglijoje.

Klasių vadovės Daiva Panavienė, Jelena Rimkienė ir Vilhelmina Urbonienė pasidžiaugė mokinių kultūringu elgesiu, gebėjimu oriai atstovauti Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnaziją.