Mokyklos g. 24, Švenčionėliai, LT-18220 Švenčionių r.
+370 387 31312
rastine@skmg.lt

Pasieniečių mokykla kviečia mokytis

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos svetainė

Pasieniečių mokykla kviečia mokytis

Pasieniečių mokykla skelbia priėmimą ir kviečia mokytis bei įgyti pasieniečio profesinę kvalifikaciją. Būsimieji pasieniečiai į Pasieniečių mokyklą bus priimami 2012 m. rugpjūčio mėnesį. Planuojama, kad Pasieniečių mokykloje rudenį mokslus pradės apie 80 jaunuolių.Jau dabar visi pretendentai, norintys mokytis mokykloje ir gauti siuntimą, ne vėliau kaip iki 2012 m. liepos 13 d. turi kreiptis į tarnybos rinktinių Bendrųjų reikalų skyrius, pateikti prašymus tarnybos rinktinių vadams ir reikiamus dokumentus.
Atrankoje į Pasieniečių mokyklą gali dalyvauti asmenys, esantys Lietuvos Respublikos piliečiai ir mokantys lietuvių kalbą, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, kuriems yra sukakę ne mažiau kaip 18 metų ir ne daugiau kaip 30 metų, turintys „B“ kategorijos vairuotojo pažymėjimą, esantys tokios sveikatos būklės bei tokio fizinio pasirengimo, kuris leistų eiti pareigas vidaus tarnyboje, ir esantys nepriekaištingos reputacijos.
Šiemet pretendentų atrankos į Pasieniečių mokyklą svarbios naujovės yra šios:
– pretendentui prie jo bendro konkursinio balo skiriamas 1 papildomas balas, jei jis yra atlikęs nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, ar baigęs bazinius karinius mokymus;
– surinkusieji vienodą konkursinį balą konkursinėje eilėje aukštesnę vietą (mažėjimo tvarka) užima pretendentai:
1. atlikę nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar baigę bazinius karinius mokymus;
2. turintys didesnę brandos egzaminų įvertinimų sumą;
3. turintys geresnį bendrųjų žinių testo įvertinimą.
Taip pat norime priminti, kad atranka vykdoma mokykloje trimis etapais. Pirmasis etapas – pretendentų fizinio pasirengimo įskaita, antrasis etapas – pretendentų bendrųjų žinių testas ir trečiasis – pretendentų konkursinio balo nustatymas. Fizinio pasirengimo pratimai ir jų vertinimai išlieka tokie patys, kaip ir pastaraisiais metais. Svarbu žinoti tai, kad pretendentams, neišlaikiusiems fizinio pasirengimo įskaitos, antrame ir trečiame atrankos etapuose dalyvauti neleidžiama.
Pretendentų fizinio pasirengimo įskaita – 2012 m. rugpjūčio 20–21 d.
Pretendentų bendrųjų žinių testas – 2012 m. rugpjūčio 22 d.
Asmenų, dalyvaujančių atrankoje į mokyklą, konkursinio balo nustatymas – 2012 m. rugpjūčio 22–23 d.
Įstojusiųjų asmenų sąrašų skelbimas interneto tinklalapiuose (www.pasienis.lt, www.pasienietis.lt ) – 2012 m. rugpjūčio 24 d.;
Įstojusiųjų asmenų mokymosi mokykloje pradžia – 2012 m. rugsėjo 3 d.
2012 m. balandžio 19 d. 11.00 val. Pasieniečių mokykloje bus organizuojama Atvirų durų diena. Minėto renginio metu bus apžvelgti visi naujausi priėmimo reikalavimai stojant į Pasieniečių mokyklą. Kviečiame ir laukiame visų pageidaujančių mokytis Pasieniečių mokykloje, jų artimųjų ir kitų svečių apsilankyti Atvirų durų dienos renginiuose.
Pasieniečių mokykla yra profesinė mokymo įstaiga, rengianti kvalifikuotus pasieniečius Valstybės sienos apsaugos tarnybos padaliniams, besirūpinanti pareigūnų mokymu, jų kvalifikacijos tobulinimu. Mokykloje mokslai trunka 1,5 metų. Mokyklos
kursantai aprūpinami uniformine apranga, apgyvendinami bendrabutyje, Lietuvos Vyriausybės nustatyta tvarka gauna stipendiją (apie 480 Lt). Sėkmingai baigusiems mokyklą išduodami baigimo diplomai, suteikiama pasieniečio profesinė kvalifikacija ir pagal Stojimo į vidaus tarnybą sutartį visi absolventai įdarbinami Valstybės sienos apsaugos tarnybos padaliniuose. Pasieniečių mokyklos absolventai, sėkmingai baigę mokslus, gali iškart stoti į ištęstinių bakalauro studijų II–ą kursą M. Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete mokytis pagal teisės ir valstybės sienos apsaugos programą.
Norintiems mokytis ir įgyti pasieniečio profesiją daugiau informacijos apie mokyklą ir atrankas galima rasti interneto tinklalapiuose adresais: www.pasienietis.lt, www.pasienis.lt.

Mokyklos viršininko pavaduotojas, laikinai atliekantis mokyklos viršininko funkcijas pulkininkas leitenantas Ričardas Nariūnas